11°C
Mostar 16°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

02.05.2024 / 09:46 Svijet - Video

Rusija raketama zasula Odesu: Projektili stigli čim je Ukrajina dopremila novu municiju?

Rusija raketama zasula Odesu: Projektili stigli čim je Ukrajina dopremila novu municiju?

Rusija je tokom prošle noći balističkim projektilima pogodila skladište pošte u Odesi koje su navodno koristile Oružane snage Ukrajine.

Na snimcima se vidi ogromni plamen koji se diže u nebo dok istovremeno odjekuju sirene i eksplozije. Vatra je ugašena tek rano jutros.

Sergej Lebedev, koordinator takozvanog nikolajevskog pokreta otpora, navodi da je glavna meta bilo kladište Nove pošte u okrugu Tairevo koje je koristila ukrajinska vojska.

- Gorelo je više od 100 kvadratnih metara, čula se eksplozija 20 kilometara daleko, detonacije i dalje odjekuju - rekao je Lebedov poslije napada za RIA i dodao da su Oružane snage Ukrajine malo prije ruskog udara dopremile municiju u skladište.

Šef regionalne administracije Oleg Kiper navodi da je Odesa napadnuta balističkim projektilima i da je najmanje 13 ljudi povrijeđeno.

Nove pošta, privatna logistička kompanija, saopštila je da je ruska raketa pogodila depo i odjeljenje za sortiranje i da među osobljem nema poginulih ili povrijeđenih.

Presretnuta ruska raketa pala je u ponedjeljak na palatu studenata Odeske pravne akademije, a tom prilikom je nastradalo pet osoba dok je više od 30 povrijeđeno.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo