8°C
Mostar 15°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C

02.05.2024 / 14:20 Fudbal - Nečuveno ponašanje

Reprezentativac Srbije provocirao navijače u Arabiji, gađali ga svim i svačim

Reprezentativac Srbije provocirao navijače u Arabiji, gađali ga svim i svačim

Fudbaleri Al Hilala plasirali su se u finale Kupa Kralja u Saudijskoj Arabiji, pošto su sa 2:1 slavili protiv Al Ittihada na gostujućem terenu, gdje je u jednom momentu Aleksandar Mitrović imao mali okršaj sa domaćim navijačima.

Al Hilal je pokazao dominaciju u Saudijskoj Arabiji protiv jednog od najvećih rivala i uspio je da dođe do trijumfa, iako je od 42. minuta imao igrača manje zbog isključenja koje je dobio Sergej Milinković Savić.

Al Hilal je tada već imao vođstvo do 1:0. Al Ittihad je pak uspio da izjednači i kada je djelovalo da sa igračem manje mogu da napadnu Al Hilal i obezbjede finale, uslijedio je hladan tuš i gol Sauda Abdulhamida, koji je imao i zanimljivu proslavu, koja je iziritirala domaće navijače.

Strijelac gola je sjeo na plastičnu stolicu koja je bila postavljena iza gola, a odmah su mu pritrčali i saigrači, među kojima je bio i Aleksandar Mitrović.

Ka igračima Al Hilala su počele da lete čaše i razni drugi predmeti, a Mitrović je onda stao ispred igrača i počeo da ih brani.

Kad su svi pobjegli sa mjesta nakon gađanja, Mitrović je stao ispred tribine protivničkih navijača, raširio ruke i kao da je rekao "hajde, gađajte". I uslijedilo je gađanje, a Mitrović je pokazao ozbiljne reflekse, jer je uhvatio jednu čašu, a potom je drugu šutnuo.

Al Hilal će tako u finalu Kupa igrati protiv Al Nassra, najvećeg rivala i to će biti pravi spektakl u najavi.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo