16°C
Mostar 21°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 23°C
Bihać 17°C

02.05.2024 / 17:57 Fudbal - Veliki trijumf

Bh. bajka u Kragujevcu: Dudićev Radnički slavio i to golom Šerbečića

Bh. bajka u Kragujevcu: Dudićev Radnički slavio i to golom Šerbečića
Foto: FK Radnički Kragujevac

Radnički iz Kragujevca, kojeg sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić, danas je napravio ogroman korak ka historijskom plasmanu u evropska takmičenja.

Na stadionu Čika Dača, Radnički je savladao Mladost iz Lučana sa 3:2 iako je do pred sami kraj prvog poluvremena gubio sa 2:0.

Radnički je u prvih 20-ak minuta propustio nekoliko fantastičnih prilika, a onda je u 22. Veličković zabio za vodstvo Mladosti od 1:0. Nova kazna stiže u 27. minuti kada Milošević pogađa iz penala za potpuni šok među domaćim navijačima.

Igrao se drugi minut sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je dosuđen jedanaesterac za Radnički. Vidosavljević je bio siguran i tako najavio potpuni povratak svog tima.

Isti igrač je u 60. minuti donio Radničkom poravnanje, da bi gol vrijedan tri boda u 76. minuti postigao Besim Šerbečić. Za bh. fudbalera je to bio prvijenac u dresu Radničkog, ali u najboljem mogućem trenutku.

Radnički je ostao na četvrtom mjestu na tabeli Superlige sa 59 bodova. Do kraja su još četiri kola, a Radnički suvereno drži poziciju koja vodi u Evropu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo