10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

04.05.2024 / 10:43 Fudbal - Video

Manchester City ne zaboravlja Džeku: Objavili golove Dijamanta

Manchester City ne zaboravlja Džeku: Objavili golove Dijamanta

Manchester City je na svojoj stranici danas objavio kompilaciju svih pogodaka Edina Džeke u dresu njihovog kluba.

Na današnji dan prije tačno 10 godina Edin Džeko je zablistao na Goodison parku i poveo Manchester City do možda i ključnog trijumfa u borbi za titulu prvaka Engleske.

Građani su savladali Karamele 3:2, a dva pogotka za Manchester City je postigao Edin Džeko. Nije idealno krenulo po Manchester City jer je Ross Barkley pogodio za 1:0 u 11. minuti. Uzvratio je Sergio Aguero u 22. minuti na asistenciju Yaye Tourea, ali brzo nakon toga mora da izađe iz igre zbog povrede.

U igru je potom ušao Fernandinho, a teren napada pao je na leđa Edina Džeke i on je to uradio vrhunski. Pogocima u 43. i 48. minutu na asistencije Jamesa Milnera i Samira Nasrija vode Građane na +2, 3:1. Uspio je Romelu Lukaku da smanji u 65. minutu na 3:2, i to je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Na stranici Manchester Cityja danas ide omaž Dijamantu, a koliki je njegov trag na Etihadu, potvrđuju i ove riječi: "I skoro devet godina od kako je Džeko napustio City, ime bosanskohercegovačkog napadača se još uvijek skandira oko Etihada na dan utakmice.".

(Vijesti.ba)

Izdvajamo