21°C
Mostar 25°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 21°C

04.05.2024 / 18:12 Fudbal - Poraz od Stuttgarta

Bayernu ugroženo drugo mjesto u Bundesligi

Bayernu ugroženo drugo mjesto u Bundesligi
Foto: X
U derbiju 32. kola Bundeslige Stuttgart je na svom stadionu s 3:1 nadigrao Bayern, pa Bavarci na drugom mjestu bježe samo dva boda Stuttgartu.

Leonida Stergiou je u 29. minuti je doveo domaćine u vodstvo, da bi Harry Kane izjednačio iz penala u 37. minuti. Ekipa iz Baden-Wuerttemberga je u drugom dijelu došla do pobjede golovima Korejca Jeong Woo-Yeonga u 83. minuti i Kongoanca Silasa u 93. minuti.

Bayern sada ima 69 bodova, a Stuttgart 67.

Wolfsburg je s 3:0 nadigrao posljednjeplasirani Darmstadt. Prvi pogodak za domaćina zabio je Patrick Wimmer u osmoj minuti, a tri minute kasnije Danac Jonas Wind je povisio na 2:0. Konačan rezultat postavio je Vaclav Cerny u 93. minuti utakmice.

Borussia je u Dortmundu s 5:1 savladala Augsburg, za koji je reprezentativac BiH Ermedin Demirović odigrao cijelu utakmicu.

Borussia je nakon pobjede nad PSG-om u Ligi prvaka, s drugom ekipom nadigrala goste, a dva gola je zabio Yousuffa Moukouko. Prvi je zabio u četvrtoj minuti utakmice, a na 2:0 je povisio Donyell Malen u 20. minuti, Devet minuta kasnije Moukoko zabija svoj drugi gol na asistenciju kapitena Marca Reusa koji igra svoje posljednje utakmice za klub gdje je proveo posljednjih 12 godina.

Reus se u 34. minuti i sam upisao u strijelce, ali je u međuvremenu za goste u 32. minuti zabio Ruben Vargas pa se na odmor otišlo s visokih 4:1 za domaćine. Felix Nmecha je u 64. minuti postavio konačnih 5:1 na još jednu asistenciju Reusa.

U pretposljednjoj utakmici dana Werder i Borussia (M) su odigrali 2.2.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo