15°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

06.05.2024 / 15:31 Fudbal - Video

Mladost je Jedinstvu od srca poželjela da ispadne iz lige, sada vidimo i zašto

Mladost je Jedinstvu od srca poželjela da ispadne iz lige, sada vidimo i zašto
Foto: Vijesti.ba/Ilustracija

Pažnju javnosti na subotnji duel Prve lige Federacije BiH između Jedinstva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja najviše su skrenule objave na zvaničnoj Facebook stranici Mladosti.

Tekstualni prenos utakmice u Bihaću, koja nije bila prenošena na TV-u, dočarao je agoniju kroz koju su jučer prolazili svi članovi kluba iz okoline Kaknja. Od starta utakmice su administratori ove stranice ukazivali na pristrasno suđenje u korist domaćina, a sve je kulminiralo kada je postignut gol za vodstvo Jedinstva od 2:0.

"Bezobrazluk igrača Jedinstva. Dok je njihov igrač ležao, Tunjić je stao a drugi igrač uzeo loptu i pogodio za 2:0", objavljeno je na stranici Mladosti, a nedugo nakon toga uslijedila su još dva statusa. Prvi je glasio "Igrači FK Mladost ne žele nastaviti igru. Cirkus u Bihaću", a drugi: "Jako loše ponašanje igrača i publike ovdje u Bihaću. Od srca im želimo drugu ligu".

Mnoge ljubitelje fudbala u BiH zanimalo je da vide ovu situaciju, što je sada i moguće jer je NK Jedinstvo na svojoj stranici objavio kratki pregled utakmice.

Na njemu se može vidjeti detalj iz drugog poluvremena kada su fudbaleri Mladosti napravili prekršaj, te su svi stali kako bi se izveo slobodan udarac. U tom trenutku, napadač Jedinstva Ensar Imamagić je uzeo loptu i onda pogodio mrežu protivničkog golmana.

Spomenuti detalj možete vidjeti na 2:27. 

U 77. minuti uslijedio je kratki prekid jer igrači Mladosti nisu željeli nastaviti sa igrom, ali je meč ipak priveden kraju s rezultatom 2:0 za Jedinstvo.

Jedinstvu je u borbi za opstanak pobjeda bila neophodna, a na kraju su je i ostvarili. Ostavili su Mladost zakovano za dno tabele sa samo 14 bodova, a Bišćani su na +2 u odnosu na TOŠK, koji se nalazi u opasnoj zoni.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo