15°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 15°C

06.05.2024 / 15:46 BiH - Mostar

SDA Mostar prozvala MUP i Tužilaštvo: Nađite odgovorne

SDA Mostar prozvala MUP i Tužilaštvo: Nađite odgovorne

Povodom informacija koje su potvrđene iz uprave FK Velež da je, uz pomoć dronova i kiseline, oštećen travnjak stadiona "Rođeni", Gradska organizacija SDA Mostar pozvala je nadležne organe, prevashodno Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo HNK, da promptno reaguju, utvrde ko su počinioci ovog djela i iste procesuiraju.

Ono što je prethodilo tome jeste oružani upad u privatni posjed i kuću u kasnim noćnim satima večer prije. Iako je prošlo više od 48 sati od događaja, nalogodavci i počinioci tog krivičnog djela još nisu identificirani, uprkos indicijama, a prije toga i upozorenjima nadležnima.

Smatramo kako je posljednjim dešavanjima narušena sigurnosna situacija u Mostaru, pri čemu se obični građani našeg grada osjećaju nesigurno i nezaštićeno od strane onih koji su zaduženi za čuvanje reda i sigurnosti.

Tražimo od MUP-a HNK veće i efikasnije prisustvo policijskih službenika na terenu, jer nesprječavanje, nedjelovanje ili prešutno odobravanje može samo dodatno zakomplikovati sigurnosnu situaciju.

Ovakva situacija je prevazišla okvire navijačkog ponašanja te apelujemo na sve relevantne činioce društvenog života Mostara i Hercegovine, a posebno medije da profesionalno izvještavaju i doprinesu smirivanju tenzija.

Gradska organizacija SDA Mostar iskazuje svoju punu podršku upravi FK Velež koja je u proteklom periodu ostvarila zapažene rezultate, uključujući i infrastrukturni razvoj Kluba, kao i navijačima i simpatizerima najvećeg kluba u Hercegovini koji su najveća podrška tim rezultatima svih ovih godina!

(Vijesti.ba)

Izdvajamo