15°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

06.05.2024 / 16:55 Fudbal - Bez upisanog nastupa

Bivši bh. reprezentativac treći put se rastaje Čelikom

Bivši bh. reprezentativac treći put se rastaje Čelikom
Foto: NK Ćelik

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević više nije igrač federalnog ligaša Čelika iz Zenice - potvrdio je to na svojim službenim stranicama Nogometni klub Čelik.

Klub je naveo kako zbog privatnih razloga Vršajević "nije u mogućnosti da ispunjava ugovorne obaveze te zbog toga je danas potpisan raskid saradnje", kao i da mu žele svu sreću u budućim sportskim angažmanima, ali Vršajević, u svom trećem boravku na Bilinom polju, od januara ove godine nije upisao nijedan nastup.

Obavještavamo javnost da, zbog privatnih razloga, Avdija...

Posted by NK Čelik Zenica on Ponedjeljak, 6. maj 2024.

Vršajević je rođen 1986. godine u Doboju, a igračku karijeru je počeo u tešanjskom TOŠK-u, iz kojeg je prešao u sarajevski Željezničar.

Nakon Želje, 2005. godine, stigao je prvi put u Čelik, iz kojeg se 2007. godine, kada je potpisao za prašku Spartu (Češka), prvi put otisnuo u inostranstvo.

Kao posuđeni igrač igrao je za Kladno i Tatran, a punu je afirmaciju stekao u splitskom Hajduku. Nastupao je za turske klubove Osmanlispor, Akhisarspor i Umraniyespor te za Sarajevo, da bi, nakon nekog vremena bez angažmana, početkom marta po treći put stigao u Čelik.

U zeničkom klubu, međutim, ovoga puta nije ubilježio nijedan nastup.

Bio je član U21 i A reprezentacije BiH, za koju je skupio 17 nastupa te postigao i dva gola, od kojih je jedan, protiv Irana, posstigao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Zadnji meč za BiH odigrao je u martu 2017. godine protiv Gibraltara.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo