21°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

07.05.2024 / 12:44 Svijet - Udovica ruskog opozicionara

Julija Navaljna: Našu državu vodi lažov, lopov i ubica, njegovom režimu mora doći kraj

Julija Navaljna: Našu državu vodi lažov, lopov i ubica, njegovom režimu mora doći kraj
Foto: Tanjug
Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, izjavila je danas, povodom inauguracije Vladimira Putina za predsjednika Rusije, da se "njegov režim zasniva na lažima i korupciji i da njemu mora doći kraj".

"Za mene lično, posljednjih šest godina Putinove vladavine su bile godine u kojima je moj muž, Aleksej Navaljni, pravi ruski patriota, bio progonjen, otrovan hemijskim oružjem, stavljen na suđenje, mučen u zatvoru tri godine i onda ubijen", ukazala je Navaljna i optužila za sve to ruskog predsjednika.

Kako je rekla u video snimku objavljenom na YouTube-u, sa svakim njegovim mandatom, sve postaje sve gore i dodala da je zastrašujuće da se zamisli šta će se još desiti ako Putin ostane na vlasti.

"Ogromne količine novca su ukradene od nas svakog dana da bi se bombardovali mirni gradovi", poručila je Julija građanima Rusije i napomenula da se Putin plaši da otkrije istinite brojke o žrtvama "krvavog i besmislenog rata koji ne želi niko osim njega".

Ona je kazala da Rusiju sa Putinom "neće imati ni mir, ni razvoj ni slobodu", kao i da je on iznevjerio obećanje dato tokom prošlog inauguracionog govora kad je rekao da želi mirnu Rusiju koja je sigurna za njene građane.

"Prije dva mjeseca, Rusija je doživjela masovnu tragediju, jedan od najvećih i najstrašnijih terorističkih napada u nedavnoj istoriji. Ruske bezbjednosne snage nisu uspjele da ga spriječe i dozvolile su desetine smrti naših sugrađana. Pa ipak, svakog dana hapse mirne pojedince zbog novinarstva, stavova ili čak objava na društvenim mrežama", rekla je Navaljna.

Dodala je da mora da se obezbijedi da niko na svijetu ne vjeruje Putinu, ni u Rusiji ni van njenih granica.

"Našu državu trenutno vodi lažov, lopov i ubica, ali će tome doći kraj. Ne odustajte, istina će pobijediti", zaključila je Julija, prenosi Tanjug.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo