15°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

08.05.2024 / 13:14 Rukomet - Uoči baraža

Portugalski selektor: Totalni je neuspjeh ako ispadnemo od BiH, favoriti smo

Portugalski selektor: Totalni je neuspjeh ako ispadnemo od BiH, favoriti smo
Foto: Publico

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prvi meč baraža za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj 2025. godine.

Protivnik je selekcija Portugala, čiji je selektor Paulo Jorge Pereira optimista uoči utakmica baraža.

“Ispadanje od BiH bi za nas bio totalni neuspjeh, iako neuspjeh uvijek stoji na putu uspjeha. Ne možete uvijek ni pobijediti, ali ne možete uvijek ni izgubiti. Realnost je da smo mi u ovom momentu favoriti. Važno je da igrači BiH od prve minute osjete da nas ne mogu pobijediti, moramo im odmah pokazati da smo bolji. Ako se tako postavimo i uspijemo od starta napraviti prednost, pobijedit ćemo, a očekujem i najveću moguću razliku", rekao je Pereira, koji se osvrnuo na vrlo loše rezultate bh. selekcije u posljednje vrijeme:

"Rezultati BiH nas ne smiju zavrati. Imaju novog selektora Damira Doborca, koji može imati nove ideje, a tu su i igrači svjetskog nivoa poput Benjamina Burića, Marka Panića i Adina Faljića”, kazao je Pereira.

Da je Portugal favorit smatra i bh. selektor Damir Doborac.

"Kad uzmemo naše i njihove rezultate, oni su na papiru favoriti, ne bježimo od toga, ali i mi imamo svoje adute. Iskreno se nadam da ćemo dati maksimum. Potrudit ćemo se da ne dozvolimo da nas ne dobiju lako. Imamo i mi želju da se što bolje predstavimo”.

Prvi meč Portugala i BiH igra se sutra u 20:30 sati, dok je revanš u Tuzli u nedjelju u 17:00 sati u Mejdanu.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo