12°C
Mostar 17°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C

08.05.2024 / 14:09 Obrazovanje - Sarajevo

EFSA i Griffith College Dublin upisuju 17. generaciju studenata na program – Business Studies

EFSA i Griffith College Dublin upisuju 17. generaciju studenata na program – Business Studies

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Griffith College Dublin upisuju 17. generaciju studenata na međunarodni studijski program – Business Studies.

Business Studies je program prvog ciklusa studija na engleskom jeziku, koji se izvodi u Sarajevu prve dvije godine, a treća godina u Dublinu.

Po završetku studenti dobijaju diplome oba fakulteta.

Ovaj program omogućava studentima potpuno razumijevanje ključnih područja poslovanja: finansija, računovodstva, marketinga, ljudskih resursa i informacijskih tehnologija. Studenti proučavaju ključne poslovne funkcije i faktore potrebne za uspjeh kompanije na tržištu. Nakon završetka programa, studenti koji su diplomirali mogu nastaviti svoje studije u drugom ciklusu u Irskoj, Bosni i Hercegovini ili bilo kojoj drugoj zemlji Europske unije.

Smješten u centru Dublina, Griffith College Dublin predstavlja najveći privatni koledž u Irskoj sa oko 8000 studenata, od čega 1.500 dolazi iz 90 zemalja iz cijelog svijeta.

Ekonomski fakultet u Sarajevu je jedini međunarodno akreditovani ekonomski fakultet u Bosni i Hercegovini. Kao takav, važi za instituciju koja je kontinuirano posvećena unaprijeđenju visokoobrazovnog sistema kroz isporuku responzivnog i inovativnog nastavnog plana i programa, prilagođenog potrebama javnog i poslovnog sektora u našoj zemlji.

Dan otvorenih vrata će biti održan 9. maja u 17:00 sati, u protorijama Fakulteta, uz prisustvo posebnog gosta, dekana Griffith College Dublin - Seamusa Fitzpatricka.

Za registraciju i više informacija posjetite link: https://www.efsa.unsa.ba/ef/en/business-studies​

(Vijesti.ba)

Izdvajamo