12°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

08.05.2024 / 16:28 Fudbal - Povratak kući

Zvanično: Thiago Silva ima novi klub, predstavljen kao 'zvijer'

Zvanično: Thiago Silva ima novi klub, predstavljen kao 'zvijer'
Foto: Chelsea

Fluminense je danas zvanično potvrdio da će 39-godišnji brazilski stoper Thiago Silva po završetku sezone doći u klub kao slobodan igrač, nakon što mu istekne ugovor s Chelseajem.

Aktuelni šampion Cope Libertadores objavio je na društvenim mrežama fotografiju Silve u klupskom dresu uz poruku: “Zvijer se vratila”.

Silva je prošle sedmice objavio da neće produžiti ugovor sa londonskim klubom, a očekuje se da će se novom klubu pridružiti u julu kada kada bude otvoren prelazni rok u Brazilu.

U svojoj bogatoj klupskoj karijeri, Silva je osvojio brojne trofeje. Od 2006. do 2008. godine igrao je za Fluminense, a potom je 2009. prešao u Milan. Tri godine kasnije potpisao je ugovor sa Paris Saint-Germainom, prije nego što je 2020. prešao u Chelsea, gdje je godinu dana kasnije osvojio Ligu prvaka.

Silva je tokom karijere osvojio još mnogo trofeja, najviše sa PSG-om s kojim je sedam puta u nizu bio šampion Francuske.

Silva je također ostavio značajan trag i u reprezentativnoj karijeri, igrajući za Brazil na posljednja četiri svjetska prvenstva. Do sada je za nacionalni tim odigrao 113 utakmica, postigao sedam golova i osvojio Kup konfederacija i Kup Amerike.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo