12°C
Mostar 17°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

09.05.2024 / 10:30 Politika - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Bećirović: Zlatni ljiljani su izvojevali pobjede, kako bismo danas živjeli u slobodnoj BiH

Bećirović: Zlatni ljiljani su izvojevali pobjede, kako bismo danas živjeli u slobodnoj BiH
Foto: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović uputio je čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine u povodu Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope i Dana zlatnih ljiljana:

„Uvažene građanke i građani Bosne i Hercegovine,

na dan kada Evropa slavi 69. godišnjicu pobjede nad fašizmom, a slobodna Evropa obilježava svoj dan, potvrđujući važnost Schumanove deklaracije iz 1950. i opredjeljenja evropskih zemalja da međusobno sarađuju na temelju univerzalnih vrijednosti, želim vam čestitati Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

Danas s ponosom obilježavamo i Dan zlatnih ljiljana. Armija Republike Bosne i Hercegovine bila je jedina legalna međunarodno priznata vojna sila tokom agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Čuvala je državu Bosnu i Hercegovinu i slobodarske tekovine oslobodilačkih pokreta, suprotstavljajući se agresiji na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu.

Rame uz rame sa najboljim sinovima i kćerima Armije Republike BiH, zlatni ljiljani su vodili brojne odsudne bitke širom naše domovine. Izvojevali su velike pobjede, kako bismo danas živjeli u slobodnoj i nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini.

Zahvalan sam svim pripadnicama i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, i s ponosom im čestitam Dan zlatnih ljiljana“.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo