13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

09.05.2024 / 11:38 Fudbal - Očekuju se velike promjene

Bayern ovakvu sezonu nije doživio 12 godina

Bayern ovakvu sezonu nije doživio 12 godina
Foto: X
Bayernu je ovo prva sezona nakon 12 godina, odnosno nakon 2011./2012., u kojoj nije osvojio nijedan trofej.

Prvo, ekipa trenera Thomasa Tuchela u Bundesligi se nalazi na drugom mjestu iza novog prvaka Bayera iz Leverkusena, koji je prekinuo 11 godina dugu dominaciju minhenskog kluba u njemačkom prvenstvu.

Bayern je u šesnaestini finala njemačkog kupa šokantno ispao od trećeligaša Saarbrückena (2:1), a sada ga je Real Madrid zaustavio na putu do trofeja u Ligi prvaka.


Nakon što je u prvom susretu u Münchenu bilo 2:2, Real je u uzvratu na stadionu Santiago Bernabeu slavio 2:1, i to tako što je Joselu zabio u 88. i 91. minuti nakon što je Alphonso Davies doveo Bavarce u prednost u 68. minuti.



Vodstvo Bayerna mjesecima traži trenera koji će naslijediti Thomasa Tuchela, a s kojim je dogovoreno da na kraju sezone, godinu dana prije stvarnog isteka ugovora, napusti klub. Dakle, Bayern u idućoj sezoni očekuju velike promjene.

Bayern je 2012. godine bio drugi u Bundesligi sa 73 boda, osam manje od tadašnjeg prvaka Borussije iz Dortmunda. Dortmundski klub, tada pod vodstvom Jürgena Kloppa, deklasirao ga je i u finalu njemačkog kupa (5:2), dok je u finalu Lige prvaka nakon penala bolji bio Chelsea.

Trener Bayerna tada je bio Jupp Heynckes, piše Index.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo