18°C
Mostar 24°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

09.05.2024 / 18:00 Svijet - Barron Trump

Trumpov najmlađi sin (18) bit će delegat na republikanskoj konvenciji

Trumpov najmlađi sin (18) bit će delegat na republikanskoj konvenciji

Najmlađi sin Donalda Trumpa, Barron Trump, bit će jedan od delegata koji će predstavljati Floridu na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u julu, što je značajan potez s obzirom na to da se do sada tokom kampanje uglavnom držao podalje od očiju javnosti.

Zvaničnik kampanje potvrdio je raniji izvještaj NBC-a da je Barron Trump izabran za delegata sa Floride.

Barron, 18, je "veoma zainteresovan za politički proces naše zemlje", rekao je zvaničnik, koji je zatražio anonimnost kako bi razgovarao o internim pitanjima kampanje.

Na Floridi, predsjedničke kampanje dostavljaju listu predloženih delegata stranci u državi, na kojoj bi u ovom slučaju bio i Barron.

Njegov izbor naglašava koliko je porodica Trump duboko uključena u republikansku politiku. Lara Trump, Trumpova snaha, imenovana je za kopredsjedavajuću Republikanskog nacionalnog komiteta u martu. Eric Trump i Donald Trump Jr., Barronova starija braća, bili su aktivni u predizbornoj kampanji. Obojica su također na Floridinoj listi delegata od 41 osobe za konvenciju u Milwaukeeju, rekao je zvaničnik kampanje, zajedno s Tiffany Trump, Trumpovom najmlađom kćerkom.


(Vijesti.ba/FENA)

Izdvajamo