17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 17°C

10.05.2024 / 14:00 Ostali sportovi - Povreda koljena

Lejla Njemčević doživjela saobraćajnu nesreću pred najbitniju utrku sezone

Lejla Njemčević doživjela saobraćajnu nesreću pred najbitniju utrku sezone
Foto: Facebook
Najbolja bh. biciklistiknja Lejla Njemčević doživjela je danas saobraćajnu nesreću na ulazu u općinu Vogošća u Kantonu Sarajevo, saopćio je njen tim.

"Danas na treningu Lejla Njemčević je doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošći kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo sa kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada.

Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će uskoro moći nastaviti sa treningom. Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu UCI Mountain Bike World Series: Nové Město na Moravě 2024, i jednoj od najbitnijih utrka sezone.

Danas na treningu Lejla Njemčević je doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošći kada je nesavjestan vozač naglo i...

Posted by Lejla Njemčević on Petak, 10. maj 2024.

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista. Ukoliko želimo da Grad Sarajevo bude urbana metropola onda moramo povesti više računa o tome na koji način se odnosimo prema biciklistkima, pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju.

Apeliramo na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote naših pješaka i biciklista.

Ovim putem se zahvljajujemo policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti.

Nadamo se da će Lejla brzo prebroditi dodatne izazove tokom priprema za Svjetski kup u Češkoj", navodi se u saopćenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo