12°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

10.05.2024 / 17:55 Dijaspora - BH UK Network

Velika Britanija: Hartfordshire domaćin jubilarnog 25. susreta bosanskohercegovačkih škola

Velika Britanija: Hartfordshire domaćin jubilarnog 25. susreta bosanskohercegovačkih škola
Foto: Vijesti.ba
Organizacija BH UK Network poziva sve Bosance i Hercegovce da svojim prisustvom u prostorijama "St. Luke" škole osmog una uveličaju Dan obilježavanja 25.susreta bosanskohercegovačkih dopunskih škola u Velikoj Britaniji.

"Zagazili smo već u treću deceniju kontinuisanog održavanja ovakvih skupova koji su već postali tradicija. Ovaj skup godinama je postajao sve veći, pa je vjerovatno jedan od najvećih skupova Bosanaca i Hercegovaca koji žive na Ostrvu i kojima je ovo jedinstvena prilika da se vide i osvježe stare uspomene i sklope nova prijateljstva", navode.

Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije koja se već u kontinuitetu održava dvije i po decenije je BH UK Network (zajednica bh udruženja u Velikoj Britaniji), a domaćin ove godine je BH Asocijacija Hertfordshire.

Pripreme oko organizacije su uveliko u toku te se očekuje bogat kulturno – zabavni program. Dragi domaćin iz Hertfordshira će se i ove godine potruditi da svojim gostima požele iskrenu i prijatnu dobrodošlicu.

"S obzirom da se svake godine granice organizacije i okupljanja pomjeraju u pozitivnom smislu, ne sumnjamo da će i ovogodišnji susret donijeti nova prijatna iznenađenja te nezaboravno druženje. Pridružite nam se da se zajedno družimo i poslušamo šta su naši mladi ambasadori pripremili za nas", poručili su iz BH UK Network.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo