12°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C

10.05.2024 / 20:29 Rukomet - Ljubomir Miki Filipović

Bivši trener RK Čelik novi predsjednik: 'Odlučili smo oživjeti rad kluba'

Bivši trener RK Čelik novi predsjednik: 'Odlučili smo oživjeti rad kluba'
Foto: Arhiva
Bivši trener Rukometnog kluba Čelika iz Zenice, Dobojlija Ljubomir Miki Filipović preuzeo je poziciju predsjednika Upravnog odbora zeničkog kluba te će sa saradnicima pokrenuti sve procedure da se klub već naredne sezone vrati u sistem takmičenja, najavio je u izjavi za Fenu Filipović.

Filipović je bio na klupi Čelika, koji je prošle godine osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever te je, nakon pet godina izborio povratak u Premijer ligu BiH, iz koje su u novembru prošle godine isključeni zbog činjenice da nisu odigrali dvije utakmice.

Klub je od tada bio potpuno prestao s radom, a posljednji predsjednik Pane Škrbić, nakon teške bolesti, nedavno je izgubio životnu bitku. Filipović je nakon obavljenih ljetnih priprema prošle godine, prije početka sezone, odlučio podnijeti ostavku na poziciju trenera zbog činjenice da klub nije mogao poštovati svoje obaveze prema igračima.

- Prijatelji kluba, među koje svakako ubrajam i sebe, jer sam u dva navrata bio trener kluba, odlučili smo oživjeti rad ovog kluba. To dugujemo i našem pokojnom predsjedniku Škrbiću, ali i sportu u Zenici. U tom smo cilju još 25. aprila održali Skupštinu kluba te za predsjednika Skupštine izabrali Kenana Merdanovića, a ja sam se prihvatio uloge predsjednika. Naravno, s obzirom da ja živim u Doboju, ja ću ulogu predsjednika obavljati samo privremeno, odnosno dok ne stabiliziramo klub i uspostavimo sve strukture - najavljuje Filipović, koji ističe kako su danas i zvanično od strane Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona dobiji rješenje u kojem su upisane promjene.

Osim Filipovića, članovi UO još su i Kenan Merdanović, Elvis Delić, Josip Poljak, Belmin Mešanović, Asim Kobilica, Alen Selman, Benjamin Kremić i Enes Kačamković.

Zenica će, gotovo sigurno, naredne sezone ponovo imati rukometnog premijerligaša, jer Školi rukometa Čelik Junior u nedjelju preostaje da pobjedom na svom terenu protiv Donjeg Vakufa ovjeri lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH - grupa Sjever.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo