17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

14.05.2024 / 20:45 Fudbal - Sprema se oproštaj

Španski mediji: Modrić pristao na manju plaću, ali Real ne želi

Španski mediji: Modrić pristao na manju plaću, ali Real ne želi
Foto: Arhiv

Luka Modrić (38) pokušava se izboriti da ovog ljeta dobije novi ugovor s Real Madridom, no jako su male šanse da se to dogodi, tvrdi španski sportski portal Relevo.

Kapetan hrvatske reprezentacije navodno je pod svaku cijenu htio novi ugovor, ponudio je zvaničnicima kluba da će igrati za znatno manju plaću, no oni mu navodno ne žele izaći ususret.

Ako se nešto radikalno ne promijeni, Modrić odlazi 30. juna, piše Relevo. Realov veznjak nije htio javno komentirati produljenje ugovora, novinarima je rekao da nije pravo vrijeme da se o tome razgovara. Navijači su mu u puno navrata skandirali da ostane, no oni na tu odluku ne mogu puno utjecati.

Modrićev odlazak otvorio bi više prostora Ardi Güleru, mladom turskom playmakeru i velikoj nadi Reala. Također, Kraljevski klub će dio budžeta koji je odlazio na Modrićevu plaću preusmjeriti na račun Kyliana Mbappea, koji će ovog ljeta potpisati ugovor na pet godina. Ipak, klub sprema velik i dostojanstven oproštaj od hrvatskog reprezentativca, o čemu će se više znati u narednim sedmicama.

Modrić je u klub stigao 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura. Osvojio je dosad pet Liga prvaka i pet španskih prvenstava, uključujući i ovogodišnje koje je Real osigurao nekoliko kola prije kraja.

Ove je sezone igrao u 43 utakmice, no jasno je da nije bio član udarne Ancelottijeve postave. Ulazio je često s klupe, no ipak je uspio zabiti dva gola i podijeliti osam asistencija. Ukupno je za Real nastupio u 531 utakmicu, zabio je 39 golova i podijelio 86 asistencija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo