17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

15.05.2024 / 13:37 Crna hronika - Put kretanja razbojnika

Novi detalji rekordne pljačke u Banjoj Luci: Telefon vlasnice lociran u naselju Zalužani

Novi detalji rekordne pljačke u Banjoj Luci: Telefon vlasnice lociran u naselju Zalužani
Screenshot: Srpskainfo

Policija još uvijek traga za razbojnicima koji su jučer u Banjoj Luci izvršili rekordnu pljačku dva miliona maraka od vlasnice mjenjačnice.

Danas su isplivali novi detalji. Kako se navodi, mobilni telefon vlasnice koji je bio sakriven u jednoj od torbi, posljednji put lociran u naselju Zalužani.

"Automobil je pronađen u banjalučkom naselju Sunce, a torbe s novcem su završile na području Zalužana. Pretpostavlja se da je ovo put kretanja pljačkaša", objasnio je izvor za Srpskainfo.

Helikopter MUP-a RS jučer je nakon rekordne pljačke dva miliona maraka u Banjaluci, duži period nadlijetao upravo naselje Zalužani, ali bez uspjeha. Njene kolege su ipak, ostale u šoku zbog iznosa novca koji je ukraden.

Podsjetimo, rekordna pljačka novca u Banjaluci prijavljena je juče oko 16 časova ispred porodične kuće vlasnice mjenjačnice. U pitanju je tiopovano razbojništvo, odnosno napadači su vrlo dobro znali ko i gdje će nositi ogromnu sumu novca. Napadači su se dovezli automobilom “seat”, a jedan napadač je iz ruku vlasnice oteo navodno tri torbe u kojima se nalazilo dva miliona maraka.

Razbojnici su koristili više automobila nakon pljačke, a onaj kojim su izvršili krivično djelo pronađen je i to nezapaljen u banjalučkom naselju Sunce. Iako je juče bio blokiran gotovo cijeli grad, razbojnici nisu uhapšeni.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo