13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

15.05.2024 / 23:13 Fudbal - Finale u Rimu

Juventus osvojio Kup Italije!

Juventus je osvojio talijanski kup pobjedom u finalu protiv Atalante 1:0.

Jedini pogodak na utakmici zabio je srpski napadač Dušan Vlahović u 4. minuti.



Finale se igralo na neutralnom terenu u Rimu. Juventus je u samoj završnici ostao bez trenera. Massimiliano Allegri dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji Fabiju Maresci koji je u drugom dijelu donio par katastrofalnih odluka na štetu Juventusa.


Ključan trenutak utakmice desio se na samom početku. Andrea Cambiaso gurnuo je sjajnu loptu u prostor za Vlahovića, koji se othrvao odbrambenom igraču i našao oči u oči s golmanom Atalante Marcom Carnesecchijem. Pogodio je za, ispostavilo se konačnih, 1:0.

Vlahović i Cambiaso kombinovali su ponovo u 73.minuti. Cambiaso je ubacio s desne strane, a Vlahović pogodio glavom. Dok su igrači Juventusa slavili, VAR soba uočila je mali ofsajd i poništila pogodak.

Nedugo nakon toga je krilni napadač Atalante Ademola Lookman pogodio stativu na drugoj strani.

Mogao je priču zaključiti i Fabio Miretti, koji je ušao s klupe za Juventus. On je pred kraj utakmice krasnim udarcem zatresao prečku.

Juventus je osvojio rekordni 15. trofej pobjednika Kupa u historiji.

Po devet puta su slavljenici bili Roma i Inter koji je pobjednikom postao prošle sezone. Atalanta je ostala na samo jednom Kupu u svojoj historiji, onom 1963. godine, a nakon toga je gubila čak pet puta u finalima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo