17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

16.05.2024 / 22:00 Fudbal - Nije se odazvao

Barbarezu stigla i jedna odbijenica: Frustriran je i ljut zbog svega!

Barbarezu stigla i jedna odbijenica: Frustriran je i ljut zbog svega!
Foto: NFSBiH
Selektor reprezentacije BiH Sergej Barbarez danas je saopštio spisak fudbalera na koje će računati na predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije.

Na spisku se nalazi veliki broj novih imena i povratnika u tim, ali su također izostali neki fudbaleri koji su u godinama iza nas činili okosnicu bh. selekcije.

Na današnjoj prilično opširnoj press konferenciji u sjedištu Saveza u Sarajevu, Barbarez je otkrio i da je dobio jednu odbijenicu prilikom sastavljanja ekipe za nadolazeće duele sa velesilama evropskog fudbala.

U pitanju je Miroslav Stevanović, koji je odlučio da se zahvali novom selektoru.

"Imali smo ideju da zovemo Stevanovića, ali dobili smo kratak i jasan odgovor da je vrlo frustriran i ljut zbog svega što se desilo", rekao je Barbarez.

Razlog Stevanovićeve ljutnje najvjerovatnije se krije u Savi Miloševiću, koji je ovog fudbalera prvo ostavio na tribinama na utakmici protiv Slovačke, a zatim ga nije ni pozvao za duel baraža protiv Ukrajine.

Sada već bivši selektor nikada nije obrazložio zbog čega se olako odrekao Stevanovića, posebno kada se dobro zna da je ovaj fudbaler uvijek davao maksimum igrajući za BiH bez obzira na poziciju na terenu.

Miroslav Stevanović (33) je za Bosnu i Hercegovinu debitovao još u martu 2012. godine kod selektora Safeta Sušića. Za A tim BiH odigrao je 33 utakmice, od čega 20 kao starter, i postigao je tri gola.

S obzirom na njegovu odluku da se ne odazove na predstojeće okupljanje, moguće je da će Miroslav Stevanović na ružan način okončati reprezentativnu karijeru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo