12°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

17.05.2024 / 10:34 Ostali sportovi - Općina Ilidža

Načelnik Muzur ugostio bronzanog s EP, Bostandžić Ilidžance navikao na medalje

Načelnik Muzur ugostio bronzanog s EP, Bostandžić Ilidžance navikao na medalje
Foto: Općina Ilidža

Mladi ilidžanski karatista Anes Bostandžić još jednom potvrdio je svoj kvalitet i odličnu formu nakon što se na Evropskom prvenstvu koje je održano u Zadru okitio bronzanom medaljom.

Za Bostandžića je ovo bio tek drugi nastup na seniorskom prvenstvu u karijeri, a na prethodnom šampionatu Starog kontinenta bio je deveti.

Ovoga puta na Ilidžu je stigla evropska bronza.

- Osim što je sjajan sportista, što potvrđuju vrhunski rezultati na međunarodnom nivou, naš Anes je sasvim sigurno neko ko može biti uzor svima, ne samo mlađim, nego i starijim - kazao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, te dodao:

- Predan i marljiv rad, kao i odricanje uvijek se isplate i budu nagrađeni. Zbog toga sam izuzetno sretan što smo i ovoga puta u prilici da nagradimo Anesa i njegove rezultate, a nadam se da će ovo biti motiv za njega ali i za druge ilidžanske sportiste da treniraju još više kako bi dosegnuli i ostvarili rezultate poput Anesove bronzane medalje s Evropskog prvenstva.

Poslije najboljeg rezultata u dosadašnjoj karijeri reprezentativac naše zemlje, Bostandžić se zahvalio načelniku Muzuru i Općini Ilidža na podršci, ali i rekao da je put do trećeg mjesta u Evropi bio sve osim lagan.

- Nakon izuzetno teških mečeva i protivnika uspio sam na našu Ilidžu donijeti bronzu. Sretan sam zbog ovog postignuća, ali na ovom neću stati. Vjerujem da ću uz maksimalan trud kroz izvjesno vrijeme u posjetu stići i sa zlatnom medaljom - poručio je Bostandžić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo