20°C
Mostar 27°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

17.05.2024 / 19:22 BiH - Drugu godinu zaredom

Konjic svim maturantima srednje škole dodjeljuje po 200 KM

Konjic svim maturantima srednje škole dodjeljuje po 200 KM
Foto: Konjic
Nastavljajući aktivnosti koje su sklopu seta mjera podrške mladim ljudima pokrenute u 2023. godini, Grad Konjic i u tekućoj godini dodjeljuje maturantima srednje škole jednokratnu naknadu u iznosu od 200 KM.

"Želimo mladim Konjičanima čestitati završetak srednjoškolskog obrazovanja i poželjeti mnogo sreće u budućnosti. Svjesni smo koliko svakom mladom čovjeku u ključnim životnim momentima znači podrška", kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, te nastavio:

"Grad Konjic u skladu sa svojim mogućnostima pruža mladim ljudima različite vidove podrške na što smo ponosni, jer pokušavamo osluškujući njihove potrebe odgovoriti konkretnim mjerama. Neka im ovo bude jedna lijepa uspomena na maturu i podstrek da u budućnosti svojim trudom i zalaganjem ostvaruju svoje želje i s uspjehom koračaju kroz život".

Osim pomenute podrške mladima, Grad Konjic nagrađuje najuspješnije studente, značajna sredstva izdvaja za stipendije studenata i srednjoškolaca, stipendira reprezentativce, srednjoškolce koji se obrazuju za zanate, najaktivnije članove kulturnih udruženja, Crvenog križa i drugih organizacija, pruža podršku i kroz poticaje za kupovinu prve nekretnine, pokretanje malih biznisa, zasnivanje porodice...


(Vijesti.ba)

Izdvajamo