17°C
Mostar 23°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C

17.05.2024 / 21:06 Fudbal - Veliki uspjeh

Feđa Dudić izborio Evropu sa Radničkim!

Feđa Dudić izborio Evropu sa Radničkim!
Foto: FK Radnički Kragujevac
Bh. trener Feđa Dudić uspio je sa svojim Radničkim iz Kragujevca izboriti plasman u Evropu.

Kragujevčani su to osigurali nakon današnjeg poraza Čukaričkog od Partizana rezultatom 1:0. Radnički zauzima četvrto mjesto sa tri boda više od Čukaričkog koji je na šestom mjestu, pa je zbog boljeg međusobnog omjera već siguran putnik u Evropu.

Jedina nepoznanica uoči posljednjeg kola je da li će Radnički zadržati četvrtu poziciju i plasirati se u Evropsku ligu, ili će biti peti i ići u Konferencijsku ligu.

U posljednjem kolu, Radnički gostuje Partizanu, koji je također danas matematički osigurao drugo mjesto i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. To može biti još jedna olakšavajuća okolnost za Dudićev tim, koji će protiv sebe imati rasterećenog protivnika.

Na petom mjestu se nalazi Vojvodina, koja ima dva boda manje od Radničkog. Novosađani će u posljednjem kolu igrati protiv Mladosti, protiv koje će biti apsolutni favorit.

Vrijedi podsjetiti da je Feđa Dudić ekipu Radničkog preuzeo kada je bila na posljednjem mjestu u srbijanskoj Superligi, a potom je uslijedila nevjerovatna serija za najveći uspjeh ovog kluba u historiji.

Za Radnički će ovo biti prvi izlazak u evropska takmičenja u klupskoj historiji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo