14°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

17.05.2024 / 21:14 Fudbal - Konačna odluka

Stevanović se oprostio od reprezentacije: Bila mi je čast igrati za BiH!

Stevanović se oprostio od reprezentacije: Bila mi je čast igrati za BiH!
Foto: NFSBiH
Fudbaler švicarskog Servettea Miroslav Stevanović večeras se zvanično oprostio od nastupanja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj 33-godišnji krilni napadač odbio je poziv Sergeja Barbareza za predstojeće utakmice protiv Engleske i Italije, a večeras se javnosti obratio porukom u kojoj je obrazložio svoju odluku.

“Nakon mnogo godina u kojim sam s ponosom nosio dres Bosne i Hercegovine, donio sam odluku da se oprostim od dresa reprezentacije i mjesto prepustim mlađima. Zahvaljujem saigračima, selektorima i svima koji su u ovim godinama imali određene funkcije u reprezentaciji, a nisu bili eksponirani. Hvala vam za sve! Naravno, posebno hvala našim navijačima na podršci tokom svih ovih godina. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu i ono šta sad na kraju sa sigurnošću mogu tvrditi je da sam na svim utakmicama dao maksimum. Reprezentaciji u budućnosti želim mnogo sreće i uspjeha. Mića”, na svom Instagram profilu napisao je sada već bivši reprezentativac BiH.

O Stevanoviću je jučer na press konferenciji govorio selektor Sergej Barbarez.

"Imali smo ideju da zovemo Stevanovića, ali dobili smo kratak i jasan odgovor da je vrlo frustriran i ljut zbog svega što se desilo", rekao je Barbarez.

Razlog Stevanovićeve ljutnje najvjerovatnije se krije u Savi Miloševiću, koji je ovog fudbalera prvo ostavio na tribinama na utakmici protiv Slovačke, a zatim ga nije ni pozvao za duel baraža protiv Ukrajine.

Reprezentativna karijera Miroslava Stevanovića započela je 2006. godine kada ga je Velimir Stojnić pozvao da nastupi za U17 reprezentaciju BiH. Tri godine poslije, Stevanović je dobio poziv da nastupi za U19 reprezentaciju, a Branimir Tulić ga je pozvao i u mladu reprezentaciju u martu 2010. godine.

Debi za A selekciju Bosne i Hercegovine upisao je 26. maja 2012. godine kada je na mjestu selektora bio Safet Sušić.

Za A tim BiH odigrao je 33 utakmice, od čega 20 kao starter, i postigao je tri gola.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo