25°C
Mostar 28°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 26°C

18.05.2024 / 19:30 Crna hronika - PU Bijeljina

Detalji pretresa kod Ugljevika: Pronađeni eksploziv, detonatori, automatske puške i municija

Detalji pretresa kod Ugljevika: Pronađeni eksploziv, detonatori, automatske puške i municija
Foto: Arhiv
Policija je u pretresu na području Ugljevika pronašla devet kilograma plastičnog eksploziva, detonatore, tri automatske puške i veću količinu minucije, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Riječ je o nastavku aktivnosti nakon hapšenja muškarca iz Ugljevika čiji su inicijali Ž.S.

Iz policije navode da je danas pronađeno 15 komada plastičnog eksploziva ukupne mase oko devet kilograma, šest detonatora sa daljinskim upravljačima i još šest inicijalnih kapisli, tri automatske puske, devet okvira u kojima se nalazila municija kalibra 7,62 milimetara, kao i oko 400 komada municije raznog kalibra.

Nakon hapšenja Ž.S, u pretresu stana i prostorija koje koristi ranije su pronađeni "hekler" sa prigušivačem i okvirom, marihuana, ekstazi i ostali predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, pod nadzorom nadležnog tužilaštva, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.S. s ciljem pronalaska predmeta koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U saopštenju se navodi da je Ž.S. uhapšen zbog počinjenih krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo