13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

18.05.2024 / 20:11 Fudbal - Odlazak velikana

Ovo je fudbalska fotka godine: Oproštaj Reusa iz snova

Završetak Bundeslige nudi nam mnoge velike trenutke, a sigurno najemotivniji od svih je oproštaj Marca Reusa od domaće publike u Dortmundu.

34-godišnji gladijator Borussije Dortmund odlazi nakon 12 godina provedenih u klubu, a danas igra svoju posljednju utakmicu pred domaćim navijačima na Westfalenu.


Nije klub zato propustio upriličiti mu malu svečanost, a i navijači Žutog zida obilježili su veliku karijeru klupske legende. Tako je na najžešćoj tribini podignuta velika koreografija dresa s Reusovim brojem 11, a dolje je jednostavno pisalo: “Hvala ti, Marco!

Reusu je ovo 428. nastup za Borussiju, a posljednji 429. trebao bi imati u finalu Lige prvaka na Wembleyu protiv Real Madrida. Ipak, ovaj je poseban, jer je posljednji na domaćem terenu, ali i posljednji u Bundesligi, piše Telesport.


Priliku da sudjeluju u historijskom trenutku imali su igrači Darmstadta, a Reus je dao sve od sebe da dodatno uveliča svoj oproštaj. Tako je već u prvom poluvremenu, koje je završilo s 2-0 za domaće, sudjelovao golom i asistencijom.

Prvo je u 30. minuti samo dodao Ianu Maatsenu koji je odradio veći dio posla udarcem sa 17 metara, ali osam minuta kasnije briljantno je pogodio iz slobodnjaka za svoj vjerovatno jedan od najdražih pogodaka u dresu Borussije.


A scene prije, za vrijeme i nakon ovog meča ostat će sigurno urezane u historiju…


(Vijesti.ba)

Izdvajamo