32°C
Mostar 38°C
Tuzla 38°C
Banja Luka 36°C
Bihać 32°C

20.05.2024 / 20:00 Crna hronika - Trostruko ubistvo

Završen uviđaj u stanu u Tuzli: Istražitelji zatekli užasne scene

Istražitelji Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva Tuzlanskog kantona oko 19 sati su završili uviđaj u stanu gdje je počinjeno trostruko ubistvo.

 

Okolnosti zbog kojih je ubijena tridesetčetverogodišnja žena i dvoje djece još se utvrđuju. Suprug ubijene žene i otac ubijene djece sinoć je počinio samoubistvo.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK je rekao da su tijela nađena u njihovom zajedničkom stanu, a da se muškarac bacio sa susjedne zgrade.

"Bit će izdate naredbe za obdukciju sva četiri tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Također, bit će izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, uključujući i način i sredstvo izvršenja tri ubistva - istakao je Arnautović.

Ubistva su najvjerovatnije počinjena sjekirom, koja je pronađena na mjestu tragedije.

Kako saznajemo, u stanu u kojem je ubijena porodica, istražitelji su zatekli užasavajuće scene.

Dosadašnje policijske provjere su potvrdile da u ranijem periodu u policijskim stanicama u Tuzli i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije bilo prijava nasilja u ovoj porodici.

Cijela porodica je živjela u Njemačkoj, a prije nekoliko dana se vratila u Tuzlu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo