13°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

22.05.2024 / 10:12 Fudbal - Poziv na utakmicu

Manijaci o Borcu: Ne možemo ih zvati šampionima, prvi su zbog pljačke

Manijaci o Borcu: Ne možemo ih zvati šampionima, prvi su zbog pljačke
Foto: The Maniacs
Najvatreniji navijači FK Željezničar, Manijaci, uputili su zanimljiv i poprilično oštar poziv na utakmicu posljednjeg kola Wwin lige BiH protiv Borca iz Banja Luke.

Kao što je već poznato, Borac je uz mnogo kontroverzi došao do naslova prvaka BiH u ovoj sezoni, koju mu do sada nije čestitao niti jedan klub iz elitnog ranga bh. fudbala.

Čak štaviše, mnogo je više javnih istupa u kojim se Borčeva titula osporava, a posljednji koji su dali svoj stav o tome su navijači Željezničara, koji su za Borac rekli da "nije šampion, već samo klub koji je zauzeo prvo mjesto na tabeli zbog pljačke".

"U nedjelju nas čeka posljednja ovosezonska utakmica na Grbavici. Dolazi nam ekipa koja je već digla trofej prvaka Bosne i Hercegovine. Ekipa koju ne možemo nazvati šampionima, već samo klubom koji je zauzeo prvo mjesto na tabeli zahvaljujući sudijskoj lakrdiji koja se više i ne možeti nazvati krađom, već pljačkom. To je tek jedan od povoda zašto u nedjelju moramo napuniti stadion. Važno je da se pošalje slika pune Grbavice kao vid bunta i inata prema svemu što vidimo u bh. fudbalu", poručili su Manijaci, uz dodatak:

"Drugi povod zašto Grbavica mora biti puna jeste i taj što i ove godine imamo priliku biti najposjećeniji stadion u BiH. Ne bi bilo nikakvo čudo da Grbavica rutinski ima najveću posjetu da se na njoj gledao kvalitetan fudbal, ali ove godine to ima poseban značaj jer smo na Grbavici gledali grčevitu borbu za opstanak. Velika je to stvar na koju svaki Željin navijač treba biti ponosan. Nismo zakazali onda kada bi mnogi posustali, pa idemo to krunisati punim stadionom protiv Borca. Idemo ponovo praviti redove za karte!".

Susret Željezničar - Borac se igra u nedjelju na stadionu Grbavica s početkom u 17 sati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo