15°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

23.05.2024 / 10:12 Crna hronika - MUP TK

E. H. (29) iz Gračanice preminula nakon komplikacija poslije porođaja

E. H. (29) iz Gračanice preminula nakon komplikacija poslije porođaja
ilustracija

E. H. (29) iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja.

- Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 sati, PS Lukavac je obaviještena od strane SHMP DZ Lukavac, da je u navedenu zdravstvenu ustanovu sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovežena ženska osoba E.H. (1995) iz Gračanice, bez znakova života, kojom prilikom je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstatovao smrt imenovane - saopćeno je iz MUP-a TK.

Prema navodima prijave, E.H. je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice,u pratnji medicinskog osoblja upućena u JZU UKC Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života ih kojih razloga je prevežena u SHMP Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali na žalost, bezuspješno.

- O događaju je upoznat dežurni tužilac KTTK-a, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji OKP PU Lukavac, a sve dalje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimat će istražitelji OKP PU Gračanica - saopćeno je iz MUP-a TK.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo