13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

23.05.2024 / 13:35 Fudbal - Fotografije otkrivaju

Šta se desilo sa zastavama BiH i Kosova na peharu Evropske lige?

Šta se desilo sa zastavama BiH i Kosova na peharu Evropske lige?
Foto: Vijesti.ba / Ilustracija
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac sinoć je sa Atalantom došao do svog prvog evropskog trofeja u karijeri, koji je ujedno bio i prvi takav u historiji kluba iz Bergama.

Poznato je da pehar koji se dodjeljuje najboljoj ekipi Evropske lige na sebi sadrži zastave svih članica Evropske nogometne federacije (UEFA), među kojim je naravno i Bosna i Hercegovina.

Međutim, fotografija koju je Kolašinac objavio na svojim društvenim mrežama otkriva da je zastava BiH na peharu okrenuta naopako.

Ono što je još zanimljivije, na nekim drugim fotografijama lako se može uočiti da je zastava BiH prilikom dodjele pehara bila okrenuta ispravno.

Također, na nekim objavljenim fotografijama igrača Atalante može se vidjeti da na peharu nema ni zastave Kosova, koja je također bila vidljiva tokom slavlja fudbalera na terenu.

Može se lako zaključiti da zastave na peharu nisu najbolje urađene i da se, očito, mogu pomijerati, skidati pa i same spasti, ali prava je misterija kako su 'nastradale' baš zastave BiH i Kosova.

Trofej pobjednika Evropske lige težak je 15 kilograma, a dizajnirala ga je i izradila radionica Bertoni u Milanu. Postolje je od žutog mramora, a iznad njega djeluje kao da se grupa igrača takmiči za loptu, dok zapravo drži trofej ukrašen grbom UEFA-e.

Originalni trofej ostaje u UEFA-i, a replika u punoj veličini dodjeljuje se pobjedničkoj ekipi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo