13°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 17°C

23.05.2024 / 14:24 Ostali sportovi - Iz čak 13 zemalja

Večeras otvorenje 4. Ljubuški Outdoor Festivala uz rekordan broj učesnika

Večeras otvorenje 4. Ljubuški Outdoor Festivala uz rekordan broj učesnika
Foto: Ljubuški Outdoor Festival
Sve je spremno za večerašnje otvorenje četvrtog po redu Ljubuški Outdoor Festivala, koji ove godine bilježi rekordni broj natjecatelja iz čak 13 država!

Uz natjecatelje iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, na ovogodišnji LJOF stižu natjecatelji iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Rusije, Bjelorusije, Poljske, Ukrajine, Norveške i Libanona, što potvrđuje da je Ljubuški Outdoor Festival uistinu postao prepoznatljiv na međunarodnoj razini.

„Na festivalu će se natjecati sada već sigurno preko tisuću sudionika u trčanju, biciklizmu, paraglidingu, kajakarenju te 3x3 streetball-u. LJOF 2024 počinje u četvrtak, 23.05. u 20:00h službenim otvaranjem festivala u dvorani Kulturnog centra Ljubuški i outdoor tribinom s vrlo zanimljivim gostima iz svijeta outdoora i rekreacije“, naglašava Ante Ilić iz organizacijskog odbora Ljubuški Outdoor Festivala. Na tribini će inače sudjelovati Božo Skoko, Tomislav Cvitanušić, Jadran Kapović, Ivan Jelavića i drugi zanimljivi gosti.

U petak, 24.05. u 10 sati, organizatori pozivaju predstavnike medija da se pridruže na press druženju na vodopadu Kravica, gdje će se neposredno nakon toga dijeliti prvi startni paketi za natjecatelje.

Dodatno doznajemo da organizatori očekuju i jako velik broj izletnika na najveći vrh općine Ljubuški - Vrlosinj. Naime, Hrvatsko planinarsko društvo Vrlosinj, u sklopu LjOF-a 2024. u nedjelju 26.05.2024. organizira izlet na Vrlosinj. Uspon je planiran kao kružna tura koja starta iz sela Greda i uz 1,5 - 2 h laganog hoda vodi do vrha te se spušta drugom stazom oko 1 h. Pozvani su svi zaljubljenici u prirodu i planinarenje svih uzrasta. Za sve sudionike izleta, osiguran je ručak po povratku na parking kod vodopada Kravica. Polazak je u 8:00 sati s parkinga kod vodopada Kravica, odakle je osiguran prijevoz do polazne točke.

Na ovogodišnjem festivalu neće manjkati ni sjajne zabave – u petak, 24.05. uz vodopad Kravica, u 21 h, svoj će veliki i za posjetitelje besplatni koncert održati Opća opasnost. Uz njih, nastupit će i učenici Glazbene škole Ljubuški.

U subotu, 25.05., također je na redu još jedan besplatni spektakl s početkom u 21h, a radi se o koncertu Crvene jabuke.

Festival LJOF 2024 ove se godine održava od 23. do 26.05., a ovaj jedinstven festival sporta, zabave i rekreacije na otvorenom povezuje i revitalizira kulturno-povijesnu baštinu i prirodne ljepote Hercegovine duž svih natjecateljskih ruta.

Organizatori ovogodišnjeg Ljubuški Outdoor Festivala su JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, HAK Ljubuški, GSS Ljubuški i Foto Klub Fokus Ljubuški, dok je generalni sponzor festivala Džajić Commerce Ljubuški.

Sve informacije o LJOF-u 2024 možete pronaći na službenoj stranici festivala: www.ljof.ba.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo