23°C
Mostar 24°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 23°C
Bihać 21°C

23.05.2024 / 16:49 Fudbal - Prva akvizicija

Sezona nije ni završila, a FK Velež već doveo pojačanje za narednu

Sezona nije ni završila, a FK Velež već doveo pojačanje za narednu
Foto: FK Velež
Hrvatski fudbaler Karlo Išasegi novi je član Fudbalskog kluba Velež Mostar.

To je mostarski klub danas potvrdio putem svojih zvaničnih stranica na društvenim mrežama.

U prisustvu v.d. direktorice Fudbalskog kluba Velež, gospođe Samre Eminović, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor koji će ovog bočnog igrača odbrambenog reda, koji po potrebi uspješno može pokriti i krilne pozicije, vezati za Rođene do ljeta 2026. godine.

Karlo Išasegi rođen je 24. augusta 2000. godine u Đakovu, Republika Hrvatska.

Karijeru je započeo u omladinskim kategorijama vinkovačke Cibalije, a nastavio u juniorskoj selekciji NK Osijek. Za vrijeme omladinskog staža dobijao je pozive U18 i U19 reprezentacije Hrvatske za koje je upisao 3 nastupa. Kao fudbaler Osijeka nastavio je skupljati vrijedno seniorsko iskustvo na posudbama u redovima NK Belišće i NK Hrvatski Dragovoljac, da bi se potom početkom 2021. godine vratio u Cibaliju gdje je vrlo brzo zadobio povjerenje trenera i izborio se za mjesto standardnog prvotimca.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FK Velež Mostar (@fk_velez)

Sezona na isteku jedna je od najuspješnijih u njegovoj karijeri, gdje je kao jedan od najstandardnijih igrača vinkovačkih “Nebeskoplavih” ubilježio 27 nastupa u kojima se čak 5 puta uspio upisati u listu strijelaca. Iako prema svojoj primarnoj ulozi defanzivno orijentisan, Išasegi prema ovom statističkom parametru trenutno zauzima drugo mjesto na listi strijelaca Vinkovčana.

Potpis ugovora sa ovim dvadesetrogodišnjim igračem dolazi u trenutku nakon što su naši Rođeni i zvanično osigurali treću poziciju na tabeli WWin lige Bosne i Hercegovine i sigurno predstavlja jedan od prvih koraka u sklapanju igračke križaljke pred sva iskušenja koja očekuju naš Klub, kako da domaćoj, a sigurno tako i na evropskoj fudbalskoj sceni naredne sezone", poručeno je iz Veleža javnosti.

Rođeni sutra igraju posljednji meč ove sezone i to u gostima kod ekipe Tuzle City koja je već ispala.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo