15°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

24.05.2024 / 10:15 Fudbal - Vuković odlučio

Fudbaler Borca se neće odazvati Barbarezu: Prevelik je pritisak, ima raznih komentara...

Fudbaler Borca se neće odazvati Barbarezu: Prevelik je pritisak, ima raznih komentara...
Foto: FK Borac Banja Luka
Fudbaler Borca David Vuković neće se pojaviti na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je trebao debitovati na prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije.

Kako navode na zvaničnoj stranici Borca, Vuković je odluku donio nakon finalne utakmice Kupa BiH zbog "uvredljivih komentara u javnosti".

"Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije BiH i smatram da je tako najbolje za sve navijače. Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno skoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama", rekao je Vuković, koji je potom poželio puno sreće našoj nacionalnoj selekciji:

"Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim takmičenjima u budućnosti".

Podsjetimo, David Vuković je dospio u centar pažnje nakon što nije ispoštovao himnu Bosne i Hercegovine na revanš meču finala Kupa BiH u Banjoj Luci.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo