30°C
Mostar 37°C
Tuzla 35°C
Banja Luka 33°C
Bihać 27°C

24.05.2024 / 13:39 Crna hronika - MUP KS

Sarajevo: Vozač s 1,44 promila alkohola izazvao tešku saobraćajnu nesreću

Sarajevo: Vozač s 1,44 promila alkohola izazvao tešku saobraćajnu nesreću
Foto: Arhiv
Sinoć se oko 20.00 sati na raskrsnici ulica Numan-paše Ćuprilića i Numan-paše Ćuprilića čikma, općina Novi Grad, dogodila teška saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila „VW Touareg“, kojim je upravljao K.H. (1997.) i teretnog motornog vozila „Peugeot Boxer“, kojim je upravljao I.Z. (1957.), obojica iz Sarajeva.

Zbog siline udara putničko motorno vozilo „VW Touareg“ je skrenulo van kolovoza na trotoar i tom prilikom udarilo i oborilo na kolovoz pješaka A.H. (1995.) iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je pješak A.H., kojoj je ljekarska pomoć ukazana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo,  a uviđaj na mjestu događaja obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

Svi učesnici ove nezgode su alkotestirani, gdje kod pješakinje A.H. i vozača K.H. nijie bilo reakcije na alkohol, dok je kod vozača I.Z. utvrđeno prisustvo od 1.44 promila alkohola u organizmu. 

Istog dana, nakon završenih uviđajnih radnji, u 23.50 sati policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 3. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/, a u vezi sa članom 332. stav 3. stav 1. KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa/ i člana 333. stav 1. KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa usljed omamljenosti/, lišili slobode I.Z. vozača teretnog motorno vozila „Peugeot Boxer“.

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih sloobde MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće, navodi se u saopćenju MUP-a.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo