23°C
Mostar 31°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 13°C

24.05.2024 / 22:55 BiH - Gostovanje na TV-u

Vučić: Protiv nas je cijeli Zapad, Dodik mora da priča s Bošnjacima

Vučić: Protiv nas je cijeli Zapad, Dodik mora da priča s Bošnjacima
Foto: Screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je rekao kako se Srbija na temi Rezolucije o Srebrenici suočila sa najtežom temom.

 

"Protiv nas je to kao savršena oluja. Protiv nas je bio cijeli kolektivni Zapad, cijela EU, pa onda druge zapadne zemlje, Švicarska, Norveška, San Marino, Lihtenštajn... I imali ste Ameriku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, kosponzore koje su primoravali, a neki su se i sami javljali. Čile i druge zemlje. Očekivali su da će to biti jedinstveno donijeto. Računali su da ako je Rusija imala sedam glasova, da bi mi imali osam protiv i do 40 uzdržanih. Računali su da je to rutinski i da će time pobijediti Rusiju", kaže on.

Vučić je rekao da će se sutra vidjeti sa Miloradom Dodikom i da on zna poziciju Srbije po pitanju Dejtonskog sporazuma.

- Mi moramo da sačuvamo mir i da pričamo sa Bošnjacima. On neka priča sa njima u Sarajevu, ja nisam u stanju to sada da radim. Oni su htjeli da nas proglase genocidnim u najvišem svjetskom tijelu. Moramo zatvoriti otvorene rane, ne treba nam nikakav sukob, živjećemo zajednički i za 50 i 100 godina. A valjda će neko u Sarajevu razumjeti da nam je sa strane dolazilo samo zlo, još od Benjamina Kalaja - kaže Vučić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo