31°C
Mostar 37°C
Tuzla 36°C
Banja Luka 34°C
Bihać 29°C

25.05.2024 / 10:45 Politika - Godišnjica Kapije

Konaković: Dok se sjećamo ubijene mladosti, obećavamo borbu za pravdu

Konaković: Dok se sjećamo ubijene mladosti, obećavamo borbu za pravdu
Foto: FENA

Povodom obilježavanja tužne godišnjica od ubistva 71 mlade osobe na Kapiji u Tuzli, na društvenim mrežama oglasio se ministra vanjskih poslova Elmedin Konaković.

Konaković je naglasio da je prosječna dob ubijenih u masakru na Kapiji u Tuzli bila je 21 godina, a da je najmlađa žrtva dvoipogodišnji Sandro Kalesić.

"Za ovaj strašni masakr niko nije odgovarao jer je presuđeni ratni zločinac novak đukić pod zaštitom vlasti u Srbiji i nije dostupan našem pravosuđu. Niko iz artiljerijskog voda koji je ispalio granate po nalogu đukića nikad nije odgovarao. Srbija čije smo pravo lice gledali ovih dana prilikom donošenja rezolucije o počinjenom genocidu u Srebrenici utočište i zaštitu pruža ovom i mnogim drugim ratnim zločincima, utočište pruža i onima koji ratne zločince veličaju", izjavio je ministar vanjskih poslova.

Prosječna dob ubijenih u masakru na Kapiji u Tuzli bila je 21 godina, a najmlađa žrtva je dvoipogodišnji Sandro...

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Subota, 25. maj 2024.

On je ukazao i na to da se danas na ulicama Beograda sretnu novak đukić i dvije studentice koje su zbog veličanja ratnih zločinaca nagrađene stipendijom i studiraju na beogradskim fakultetima.

"Davalac stipendije Aleksandar Vulin nagrađen je ministarskom pozicijom u Vladi Srbije. Zato i danas dok se sjećamo ubijene mladosti Tuzle obećavamo borbu za pravdu i istinu sve dok srce kuca i dok dišemo. Zbog tuzlanske mladosti, zbog žrtava genocida Srebrenice, zbog ubijene djece Sarajeva, zbog ubijene djece Prijedora, zbog sve naše ubijene djece, zbog Višegrada, Foče, Bratunca, Vlasenice, zbog svih mjesta stradanja, zbog svih žrtava agresije na našu zemlju," zaključio je Konaković

(Vijesti.ba)

Izdvajamo