17°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 18°C

27.05.2024 / 08:49 Ostali sportovi - Rogaška Slatina

Dokumentarac 'Olimpijada u Sarajevu' na međunarodnom festivalu sportskog filma u Sloveniji

Dokumentarac 'Olimpijada u Sarajevu' na međunarodnom festivalu sportskog filma u Sloveniji
Foto: FENA

Rogaška Slatina bit će domaćin međunarodnog festivala sportskog filma koji će za nekoliko dana okupiti raznovrstan repertoar sportskih filmova iz cijelog svijeta. 

Ovogodišnji festival sportskog filma najavljuju i filmovi o sportu i olimpizmu, koji se prikazuju i na Planet TV 2. Filmove se već prikazuju ovaj mjesec svaki radni dan u 21 sat, a najgledaniji će ući na prestižni festival sportskog filma u novembru na čuveni Međunarodni festival u Milanu.

Među učesnicima je i bosanskohercegovački dokumentarni film "Olimpijada u Sarajevu", autora Muhameda Bikića, u produkciji Federalne televizije, koji je u februaru na 40. godišnjicu sarajevske olimpijade premijerno prikazan i tom prilikom je izazvao veliko interesovanje širom prostora bivše Jugoslavije.

- Posebno nam je zadovoljstvo što smo učesnici i ovog posebnog TV takmičenja u organizaciji ISFF-a i TV kuće Planet TV u sklopu 3. međunarodnog festivala sportskog filma u Rogaškoj Slatini od 19. do 22. juna 2024. Imamo priliku da Olimpijadu u Sarajevu predstavimo TV gledateljima u Sloveniji, koji će potom glasati za najbolji sportski film u određenoj kategoriji. Olimpijada u Sarajevu će biti prikazan u utorak 28. maja u 21 sat na Planet TV 2 - kaže autor filma Muhamed Bikić.

Pored Slovenije, dokumentarni film Olimpijada u Sarajevu bit će i učesnik festivala na Zlatiboru od 24. do 27. augusta i u Budvi od 26. do 29. septembra 2024. godine.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo