31°C
Mostar 37°C
Tuzla 36°C
Banja Luka 34°C
Bihać 29°C

28.05.2024 / 09:10 BiH - Amir Purić

Zastupnik NS-a: Nije sjajno, ali glasati ćemo za Vukoju

Zastupnik NS-a: Nije sjajno, ali glasati ćemo za Vukoju

Amir Purić, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, gostujući na BHT govorio je o stanju na javnom servisu:

 

„Žao mi je što se stvari koje su počele 2017., pa i ranije, nisu rješavale na vrijeme i što se sada lome preko leđa novinara i radnika posebno BHRT-a. Ne mogu da shvatim zašto rukovodstva FTV-a i BHRT-a ne nađu bilo kakvu premosnicu do nekog kvalitetnijeg rješenja do kojeg ćemo doći jer sama činjenica da je trenutni zakon nije spriječio da se 2017. RTRS izdvoji potpuno iz sistema govori nam da bi taj zakon znatno izmijeniti, ako ne i donijeti potpuno novi.“

Pod dogovorom dvije kuće podrazumijevao je dogovor o raspodjeli sredstava: „Da li će to biti moguće i promjenama rukovodstva FTV-a u Parlamentu Federacije, vjerovatno da“, rekao je Purić.

Upitan za današnji ishod glasanja o sudiji Ustavnog suda na Predstavničkom domu Purić je rekao:

„Ako bude pedeset ili više glasova za usvajanje prijedloga Komisije za izbor i imenovanja bit će imenovan novi sudija, tj. Marin Vukoja jer je to jedini prijedlog koji je došao pred Parlament.

Naša je uloga da popunimo Ustavni sud i mislim da to treba učiniti. Da li je procedura sjajna? Naravno da nije. Da li je treba mijenjati? Naravno da treba. Ali, ovo je imenovanje počelo u prošlom mandatu po proceduri koja je donijeta 2005. i ono će samo na taj način i moći da završi.“

(Vijesti.ba)

Izdvajamo