15°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 14°C

28.05.2024 / 17:32 Muzika i Film - "Otišao je najveći"

Hanka Paldum suočila se s tužnim vijestima: Njegovim odlaskom ostala je velika praznina ...

Hanka Paldum suočila se s tužnim vijestima: Njegovim odlaskom ostala je velika praznina ...
Foto: Instagram
Velika regionalna zvijezda Hanka Paldum objavila je tužne vijesti na društvenim mrežama, preminuo je njen bivši suprug Muradif Brkić.

Nakon teške bolesti u 76. godini života preminuo je Muradif Brkić, poznatiji kao Mufta, čuveni bosanskohercegovački muzički producent i prvi suprug pjevačice Hanke Paldum.

Vijest o smrti umjetnika objavila je sama Hanka, s kojom je Muradif dobio dvoje djece, kćer Minelu i sina Mirzada.

"Nakon teške bolesti i borbe za oporavak od posljedica moždanog udara, danas nas je napustio profesor Muradif Brkić, nekadašnji direktor ''Sarajevo diska''. Dijelim iskrenu bol s mojom djecom i njegovom porodicom i molim Gospodara da nam svima podari mir, a Muradifa nagradi za svako dobro koje je za života posijao! Njegovim odlaskom ostala je velika praznina na bosanskohercegovačkoj muzičkoj sceni. Otišao je najveći muzički producent, vizionar i poznavaoc muzičkih prilika ovih prostora", napisala je ožalošćena Hanka.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hanka Paldum (@hankapaldum_official)


"Učio je od najboljih jugoslavenskih diskografa i producenata koji su nakon izvjesnog vremena i sami priznali da ih je sve nadmašio ukazujući mu najveće poštovanje! Nesebično i s ljubavlju je pružao pomoć mnogim mladim pjevačima, muzičarima i autorima koji i sada uživaju ogromnu slavu okićeni Muradifovim stvaralaštvom, među kojima sam i ja. Neka mu njegova duša pronađe najljepše mjesto u raju u okrilju Božje milosti!", napisala je Hanka uz njihove fotografije iz mladosti.

Njegovu smrtovnicu podijelila je i kći Minela uz opis: ''Moja duša, moj dobri tata''.

Moja duša, moj dobri tata

Posted by Minela Brkić Jašar on Ponedjeljak, 27. maj 2024.

Muzičar je prije pet godina doživio moždani udar zbog kojeg mu se smanjila pokretljivost desne strane tijela te više nije mogao govoriti.

Šanse za oporavak bile su mu vrlo slabe, a proces liječenja dugotrajan i težak.

Muradif će ostati zapamćen kao osoba zaslužna za karijere velikih zvijezda muzičke scene, pored Paldum, Šerifa Konjevića, ali i ime Edina Dervišhalidovića, poznatijeg kao Dine Merlina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo