20°C
Mostar 27°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C

28.05.2024 / 19:56 Regija - Beograd

Vučić: Nikome nećemo dozvoliti da razbija jedinstvo srpskog naroda

Vučić: Nikome nećemo dozvoliti da razbija jedinstvo srpskog naroda
Foto: Damir Dervišagić / Kurir
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nikome neće dozvoliti da razbija jedinstvo srpskog naroda gdje god da žive Srbi.

- Gdje god da žive Srbi uvijek ćemo imati jedinstvo našeg naroda, uvijek ćemo imati isto ime i prezime srpsko, i nikome nećemo dozvoliti da to sruši - rekao je Vučić na predizbornom skupu stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke u Beogradu.

Vučić je tokom obraćanja razvio zastavu Srbije koju je nedavno razvio u UN i naveo da su mu u regionu i u svijetu svi zamjerili što je to učinio.

- Zasmetala im je naša srska trobojka, naša srpska zastava. Pitaju se zašto toliko volimo svoju zastavu. Ničiju zastavu ne mrzimo, ali svoju volimo najviše na svijetu. Ova naša trobojka je danas simbol otpora, slobode, pravde i pobjede. Niko ovu zastavu ne može i nikada neće pobijediti - poručio je Vučić.

Skupu u Hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu prisustvovali su kandidat koalicije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, predsjednik stranke "Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski, gradonačelnik Ljubljane Zoran Јanković i drugi.

U Srbiji će 2. juna biti održani izbori u 66 jedinica lokalne samouprave, a biraju se i odbornici više beogradskih i niških opština.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo