24°C
Mostar 29°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 28°C
Bihać 24°C

28.05.2024 / 23:11 BiH - Banja Luka

Završena sjednica NSRS, usvojeno više izvještaja i odluka

Završena sjednica NSRS, usvojeno više izvještaja i odluka
Foto: Arhiva
Narodna skupština RS usvojila je večeras u Banjoj Luci izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za 2023. godinu.

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan rekao je ranije u vezi s tim da je stopa kriminaliteta u RS najmanja u regionu, piše Srna.

Poslanici su usvojili i Izvještaj o radu i finansijski izvještaj Komisije za koncesije RS za prošlu godinu, kao i godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2023.

Skupština je primila k znanju i godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2023. godinu, kao i godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za prošlu godinu.

K znanju je primljena i informacija o odlukama o pomilovanju u 2023. godini, a usvojena je informacija o obavezama koje za BiH i RS proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom prošle godine.

Poslanici su usvojili odluku o prihvatanju zaduženja RS kod Razvojne banke Vijeća Evrope po Projektu rekonstrukcije, izgradnje i opremanja objekata četiri psihijatrijske ustanove RS, kao i odluku o davanju saglasnosti za otuđenje pokretne imovine – službenih vozila Javnom preduzeću "Radio-televizija RS".

Skupština je izabrala Gorana Račića za predsjednika Upravnog odbora Agencije za osiguranje RS na period od pet godina.

Parlament za člana Upravnog odbora Radio-televizije RS nije izabrao Predraga Ujića iz reda srpskog naroda, ali jeste Sašu Andrijaševića iz reda hrvatskog i Draganu Čavku iz reda bošnjačkog naroda.

Nakon glasanja o apsolviranim tačkama dnevnog reda, predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić zaključio je rad devete redovne sjednice parlamenta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo