21°C
Mostar 30°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 23°C

30.05.2024 / 09:18 Dijaspora - Online registracija

Goražde poziva dijasporu da se registruje u bazu za umrežavanje

Goražde poziva dijasporu da se registruje u bazu za umrežavanje
Foto: FB

Grad Goražde pozvao je svoju dijasporu da se registruje putem online registracije i tako pohrani svoje podatke u bazu za umrežavanje dijaspore sa Goraždem.

Poziv je upućen svim ljudima kojima je Goražde rodni grad, koji su živjeli u ovom gradu ili u okolnim mjestima, dakle svim onim koji su porijeklom ili su njihovi bliži i dalji preci porijeklom sa ovog područja.

E - registar objavljen je na službenoj stranici Grada Goražda na linku: https://gorazde.ba/e-dijaspora/ gdje se podaci i unose.

Fizička lica, pored svojih podataka, imaju mogućnost i da dobrovoljno unesu podatke o pravnom licu čiji su vlasnik ili suvlasnik.

“Obećali smo prošle godine u okviru Dana dijaspore i ispunili obećanje da ćemo stvoriti priliku za registraciju naše dijaspore i tako stvoriti bazu podataka o ljudima s ovog područja koji su izvan države, a koji imaju želju da i dalje budu na bilo koji način dio ovog grada. Time pokazujemo da ne odustajemo od naših ljudi ma gdje da su i da želimo i njih uključiti, koliko god je moguće, u sve segmente života grada, pa bilo da je riječ o poslovnoj, kulturnoj, sportskoj ili bilo kojoj drugoj saradnji. Nekad će nam dobro doći consulting, nekad samo kontakti koje eventualno oni imaju u svijetu, nekad razmjena među obrazovnim institucijama, druženje djece…

I ko zna kakve sve ideje se mogu roditi”, kaže gradonačelnik Goražda Ernest Imamović. Ističe da su u Upravi zahvalni USAID-u koji je kroz projekt Dijaspora invest prepoznao Goražde kao kvalitetnog saradnika.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo