20°C
Mostar 25°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 24°C
Bihać 19°C

04.06.2024 / 15:42 Auto-Moto - Spektakl u glavnom gradu

Dolazite na Red Bull Showrun u Sarajevo? Ovo su najvažnije informacije!

U Sarajevu će se u nedjelju 9. juna održati spektakularni događaj Red Bull Showrun koji će na ulice glavnog grada dovesti pobjednički Red Bull Racing bolid, ali i druge zabavne sadržaje za mnogobrojne posjetitelje i gledatelje.

Glavni dio programa će početi u 14:00 sati, kada će se nizati nastupi najvećih zvijezda showa, a to su istinski “čarobnjak” na motociklu Arunas Gibieža, njemački majstori drifta Red Bull Driftbrothers u svojim moćnim drift automobilima te legendarni britanski F1 vozač David Coulthard, koji će voziti Red Bull Racingov F1 bolid RB7. Očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja adrenalina za koje Red Bull sprema bogat program i iznenađenja. Za one koji 9. juna ne budu u prilici boraviti u Sarajevu, osiguran je TV prijenos na Sport Klubu.

Sarajevo će u narednim danima biti domaćin jedinstvenog događaja, kakav se rijetko može vidjeti, a tim povodom donosimo niz važnih informacija za građane i posjetitelje koje se odnose na dane uoči eventa, kao i na dan njegovog održavanja.

Prije svega, riječ je informacijama o ulazu i prilazu glavnoj zoni događaja, te o izmjenjenom režimu saobraćaja u određenim danima i periodima. Centar zbivanja u nedjelju 9. juna bit će dionica između Zemaljskog muzeja BiH/Mašinske škole i Marijinog Dvora.

Kada se otvaraju kapije i kako prići stazi

Kapije dobro poznate lokacije održavanja događaja Red Bull Showrun zakazanog za nedjelju 9. juna bit će otvorene u 11:00 sati i svi su dobrodošli, te mogu posmatrati ovaj spektakl potpuno besplatno.

Ulaz za goste osiguran je na 11 lokacija iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i ulice Franca Lehara. U zonu održavanja je zabranjen unos pirotehničkih sredstava, staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže te drugih predmeta koji mogu biti opasni po posjetitelje.

Dolazak na Red Bull Showrun

Zbog velikog broja posjetitelja i izmijenjenog režima saobraćaja, svima koji dolaze savjetuje se upotreba gradskog i alternativnog prevoza, te korištenje parking prostora koji nisu u užoj zoni održavanja događaja.
Na dan održavanja, tramvajski saobraćaj odvijat će se do Čengić Vile, a dodatno će biti pojačan trolejbuski i autobuski saobraćaj.

Izmijenjen režim saobraćaja 9. juna

U nedjelju 9. juna u manjem broju sarajevskih ulica doći će do obustave saobraćaja, u periodu od 00:00 do 20:00 sati, a svi građani će biti preusmjereni na alternativne pravce.

Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu ulice Maršala Tita od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice ulica Maršala Tita i Vrbanja, te u dijelu ulice Zmaja od Bosne uključujući bočne ulice u užoj zoni održavanja događaja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo