18°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 18°C

07.06.2024 / 16:19 Politika - Nižu se reakcije

Trivić: Dodik 'podvio rep' i odustao od 9. januara

Trivić: Dodik 'podvio rep' i odustao od 9. januara
Foto: Arhiva
„Bilo je samo pitanje trenutka kada će Milorad Dodik po ko zna koji put da podvije rep i postupi po zahtjevu, kako on to voli reći, “Političkog Sarajeva” i odustane od 9. januara kao Dana Republike Srpske“, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta povodom izjave Milorada Dodika da će predložiti da se Dan Republike Srpske obilježava 15. februara.

Trivićeva tvrdi da je Dodikova najava poništenja sevetog januara samo još jedan dokaz da on vrlo svjesno obezvrjeđuje najznačajnije datume u istoriji Republike Srpske, pa samim tim i Republiku Srpsku.

„Nema nikakve dileme da je Dodikov krajnji cilj i ukidanje Republike Srpske, kako bi na taj način pokušao sakriti brojna nedjela koja je počinio“, trvdi Trivićeva, te dodaje:

„Malo mu je što je ponizio narod time što 9. januar uopšte nije uvršten u praznike Srpske, što je to učinio nakon referenduma na kojem su se građani izjasnili da žele da 9. januar ostane Dan Republike, a Dodik i njegova kamarila to izignorisali i referendumsku odluku koja je bila obavezujuća proglasili anketom.“

Ona podsjeća da je Dodik trećeg januara ove godine izjavio da je deveti januar Dan Republike i da to ne može da bude nijedan drugi dan.

Trivićeva je citirala Dodika, koji je tog trećeg januara naveo sljedeće:

„Odreći se tog dana, jednako je odreći se sebe, svoje istorije, pogaziti sve, prihvatiti da ste spremni da slušate diktat muslimana i stranaca i na taj način mijenjate svoj karakter i obilježja, a to nije moguće.“

„NJegova sadašnja antisrpska i antinacionalna inicijativa da ukine Dan Republike dovoljno pokazuje o kakvoj osobi je riječ i u kolikoj mjeri su mu namjere i ciljevi upereni protiv Republike Srpske na čije čelo je došao nakon brutalne i bezočne izborne krađe, gaženja volje naroda, uz podršku dijela zemalja EU“, zaključila je Jelena Trivić.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo