09.06.2024 / 00:31 Muzika i Film - Noć odluke

'Zvezda Granda': Šejla Zonić u 'Super finalu'

'Zvezda Granda': Šejla Zonić u 'Super finalu'
Foto: Grand.rs
Večeras je noć odluke u kojoj će biti proglašen pobjednik sedamnaeste sezone "Zvezda Granda".

Prvi krug takmičenja je zavšen, a u spektakularnoj završnici našlo se i devet finalista iz Bosne i Hercegovine:

- Sidik Šabanović, Šejla Zonić, Dino Suljić, Mirza Pandur, Antonija Čerkez, Đula Drini, Dejan Dačević, Rijad Rahmanović i Inel Nukić.

Najmlađi učesnik finala 17. sezone „Zvezda Granda“ Inel Nukić iz Živinica zablistao je u prvom nastupu za večeras pod rednim brojem 3. Pjesmom „Bio sam pijanac“ dotakao je srca publike.



Pod rednim brojem 7, publika je svjedočila nezaboravnom nastupu Mirze Pandura iz Sarajeva. Ovaj mladi talenat iznenadio je sve svojom harizmatičnom pojavom i moćnim glasom dok je izvodio pjesmu ‘Produži dalje’, a svojim nastupom očarao je publiku i žiri, briljirajući na sceni poput pravog profesionalca.



U večerašnjem nezaboravnom nastupu Šejle Zonić iz Tuzle pod rednim brojem 8 publika je uživala uz numeru „Oj, Safete Sajo, Sarajlijo, a ona je u velikom finalu „Zvezda Granda“ potpuno osvojila njihova srca. Šejla je zasjenila sve svojom pojavom u crnoj uskoj haljini, ističući svoj besprijekoran stil i samopouzdanje.



Pod rednim brojem 9 na veliku scenu stao je Dino Suljić koji je uz harmoniku i trubače priredio nezaboravan scenski performans. Talentovani Zeničanin u velikom finalu predstavio se miksom pjesama “Furaj mali” i “Merak mi je” kojima je dodatno uzburkao atmosferu u već spekakluranoj večeri. Posebnu emociju na bini izazvao je video koji je išao u pozadini, a na kome je prikazan Dinov koncert na harmonici koji je imao dok je kao dječak pohađao muzičku školu.



Duh Hercegovine na Grandovoj sceni večeras je donijela Antonija Čerkez koja je deseta nastupila sa numerom “Igraj Mare prašina se diže”. Uz folkloraški ansambl i u narodnoj nošnji Čerkez je ponosno predstavila svoj rodni kraj uz korake trojanca, truse i linđa.



Sa osmijehom na licu jedanaesti je zapjevao Sidik Šabanović koji je sa nevjerovatnom emocijom izveo pjesmu “Bosno moja jabuko u cvijetu”.



Neočekivano iznenađenje priredila je Đula Drini koja se pojavila u bademantilu na kome je pisalo “Tajson” i sa bokserskim rukavicama dok je koračala ka mikrofonu uz matricu čuvene pjesme iz filma “Roki”, a zatim zapjevala Šemsinu pjesmu “Ni soli ni hljeba”.



15. finalista iz tima Marije Šerifović, Dejan Dačević i ove noći bio je na visini zadatka, a za svoje predstavljanje u samoj završnici takmičenja izabrao je numeru „Nemoj druže“.



Rijad Rahmanović nastupao je pod rednim brojem 17. Kao što se i očekivalo momak iz Donjeg Vakufa razmrdao je publiku pjesmom “Kad Bosanac u Bosnu se vraća” a odličan ritam i njegovo izvođenje ove pjesme podiglo je atmosferu u studiju.

Pjevač koji ima 27 godina i koji je u timu Viki Miljković pokazao je svojim prvim nastupom u finalu “Zvezda Granda” da je zasluženo u završnici najvećeg regoinalnog muzičkog takmičenja.




PRVI KRUG


Saša Popović se obratio publici nakon prvog presjeka glasova.

- Zaustavili smo glasanje i u ovom trenutku je nevjerovatno da odnosu na prošlu godinu imamo više 73.000 glasova, skoro 200.000 glasova samo u prvom krugu. Da kažemo šta će se sada dešavati. Imamo 20 takmičara i u drugi krug idu njih 12, a 8 ispada. Za razliku od ranijih godina, samo ću reći ko ide dalje po rednim brojevima i oni će ostati na sceni i nastaviti svoj drugi krug.

U ponedeljak ćemo objaviti koliko je ko imao glasova – rekao je Popović.

Prošli u naredni krug:
Dino Suljić, Melisa Zijadić, Sidik Šabanović, Antonija Čerkez, Šejla Zonić, Rijad Rahmanović, Miki Sekulovski, Janko Jankov, Andrijana Petrušovska, Petar Krekić, Đula Drini, Dejan Dačević.

Napustili finale nakon prvog kruga:
Nikolina Perković, Julija Petrović, Aleksandra Ivanov, Inel Nukić, Mirza Pandur, Stefan Tomić, Jelena Prole, Beta Sudar.


DRUGI KRUG


Glasanje se nastavlja, a uskoro se očekuje drugi presjek glasova.

Šejla Zonić se predstavila pjesmom „Da sam ptica“, a zatim je nastupio Dino Suljić koji je otpjevao pjesmu „Moj dilbere“.

Antonija Čerkez izašla je na Grandovu scenu sa pjesmom „Moja Hercegovino“ i oduševila publiku, a potom je na binu stao Sidik Šabanović i otpjevao „Put me zove – Nekada smo ti i ja“ od Šabana Šaulića i Ljube Aličića.

Đula Drini potpuno je zapalila scenu kada je zapjevala Stojinu pesmu „Evropa“, a nakon nje nastupio je Dejan Dačević koji je ovo večer uljepšao Šabanovom numerom „S namerom dođoh u veliki grad“.

Na veliku scenu izašao je i Rijad Rahmanović koji je otpjevao je „Ti i ja“ Ljube Aličića.

- Šestoro ispada i šestoro ih ostaje, a na kraju će ostati troje. U ovom trenutku poslije drugog kruga imamo 321.000 glasova.

Prošli u naredni krug: Miki Sekulovski, Đula Drini, Melisa Zijadić, Antonija Čerkez, Andrijana Petrušovska i Šejla Zonić.

Ispali: Janko Jankov, Petar Krekić, Dino Suljić, Sidik Šabanović, Dejan Dačević i Rijad Rahmanović.


TREĆI KRUG


Saša Popović se publici obratio nakon trećeg presJeka glasova.

- Od njih šestoro troje idu u superfinale – dodao je Popović.

Prošli: Andrijana Petrušovska, Miki Sekulovski i Šejla Zonić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo