19°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

09.06.2024 / 09:29 Auto-Moto - Spektakl u centru grada

Red Bull Showrun danas u Sarajevu, ovo su najvažnije informacije

Red Bull Showrun danas u Sarajevu, ovo su najvažnije informacije
Foto: Arhiva
U Sarajevu će danas biti održan Red Bull Showrun na kojem će biti predstavljen pobjednički Red Bull Racing bolid.

U programu će nastupi najveće zvijezde - motociklista Arunas Gibieža, njemački majstori drifta Red Bull Driftbrothers u drift automobilima i britanski F1 vozač David Coulthard, koji će voziti Red Bull Racingov F1 bolid RB7.

Otvaranje Red Bull Showrun Sarajevo, spektakl F1, bit će u 11 sati, a glavni program počinje u 14 sati na dionici između Zemaljskog muzeja BiH/Mašinske škole i Marijinog Dvora.

Ulaz za goste osiguran je na 11 lokacija iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i ulice Franca Lehara.

Zbog današnjeg događaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bit će izmijenjen režim saobraćaja.

U pojedinim ulicama bit će obustavljen saobraćaja, od 00:00 do 20:00 sati, u tom periodu bit će preusmjeren na alternativne pravce. Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu ulice Maršala Tita od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice ulica Maršala Tita i Vrbanja, u dijelu ulice Zmaja od Bosne i ulice u užoj zoni održavanja događaja. Tramvajski saobraćaj odvijat će se do Čengić Vile, a dodatno će biti pojačan trolejbuski i autobuski saobraćaj, detaljnije o obustavi OVDJE.
 
Prijenos sa današnjeg događaj u Sarajevu bit će na na Sport Klubu.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo