09.06.2024 / 19:32 Tenis - Kakav meč u Parizu

Alcaraz pobijedio Zvereva i osvojio Roland Garros!

Alcaraz pobijedio Zvereva i osvojio Roland Garros!
Foto: X
Španski teniser Carlos Alcaraz pobijedio je Alexandera Zvereva nakon pet setova i osvojio titulu na Grand slam turniru Roland Garrosu.

Mladi Španac je rezultatom 6:3; 2:6; 5:7; 6:1; 6;2 pobijedio Nijemca i tako osvojio prvu titulu u Parizu.

Mladi teniser iz Španije je tako nakon US Opena 2022. godine i Wimbledona 2023. godine, uspio osvojiti i Roland Garros čime je istakao kandidaturu za napad na dostignuća "velike trojke" u budućnosti.

Španac je fantastično otvorio meč. Prvi set je išao po njegovim notama, a ključnu prednost napravio je u petom gemu, na servis Zvereva kada je osvojio brejk.

Bila je to prednost koju je zadržao do kraja, a set je dovršio još jednim brejkom i rezultatom 6:3.

Ako je prvi set išao onako kako je htio Alcaraz, u drugom je doživio šok. Baš kao i Alcaraz u prvom, Zverev je napravio brejk u petom gemu, a onda nanizao još tri gema i suvereno osvojio set s 6:2.

Treći set je donio pravu dramu. Kada je Alcaraz osvojio brejk za 4:2, činilo se da će osvojiti set. Servirao je za set, a onda se probudio Zverev i napravio mu brejk za 5:4. Nijemac je potvrdio brejk, pa osvojio još jedan i onda uzeo treći set za preokret.

Ono što mu je protivnik uradio u prethodnom setu kao da je naljutilo Alcaraza koji je agresivno krenuo. Napravio mu je čak tri brejka i osvojio set s 6:1.

Na krilima sjajne završnice prošlog seta, Alcaraz je napao i u odlučujućem petom. Rano je došao do brejka, oduzeo je drugi gem Zverevu. Drugi brejk osvojio je s nulom za 5:2, a onda je iskoristio servis i došao do pobjede.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo