19°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 23°C
Bihać 19°C

10.06.2024 / 09:01 Muzika i Film - Spektakl u Areni

Dua Lipa 'zapalila' Pulu

Dua Lipa 'zapalila' Pulu
Dua Lipa nastupila je u pulskoj Areni u sklopu turneje kojom promoviše album "Radical Optimism".

Svjetska megazvijezda Dua Lipa, autorica hitova "New Rules", "Levitating" i "One Kiss" te dobitnica triju prestižnih muzičkih nagrada Grammy nastupila je u nedjelju navečer u prepunoj pulskoj Areni, čime je u Puli otvoreno bogato koncertno ljeto na najljepšoj jadranskoj pozornici.

Dua Lipa je na turneji kojom promoviše album "Radical Optimism" koji je izašao 3. maja, a započela ju je u Berlinu, dok je upravo Pula druga stanica.

Koncert je počeo oko 21:30, a obožavaoci su satima prije stvorili ogroman red ispred Arene.

"Dobro večer Pula", pozdravila je pjevačica publiku na hrvatskom jeziku.

Prožet energijom rodnog grada Londona, stav albuma utjelovljuje sirovost, iskrenost, samopouzdanje i slobodu Britpopa devedesetih. "Radical Optimism", kako navode mediji, vodi slušaoce u sanjivi pop svijet koji je lirski neumoljiv, zvučno oslobađajući i bogat muzikalnošću, a album je nastao u saradnji s timom koji uključuje Caroline Ailin, Dannyja L. Harlea, Tobiasa Jesso Jr. i Kevina Parkera.

Radical Optimism je treći studijski album englesko-albanske pjevačice Dua Lipe, koji je Warner Records objavio 3. maja.

Cijena ulaznica od 79 eura naviše nije zaustavila brojne obožavaoce širom Evrope, pa su ulaznice "planule" u rekordnom roku, a Pula već danima vrvi posjetiocima iz svih krajeva svijeta koji su nestrpljivo dočekali nastup megazvijezde.

Mjere organizatora koncerta u Areni bile su vrlo rigorozne i posjetiocima je bilo dopušteno u Arenu unijeti tek manju prozirnu torbu ili ruksak ili torbu za pelene ako je posjetioc u pratnji djeteta za koje se nosi torba, prenosi Dnevnik.hr.

Inače, uz Dua Lipu, pulska Arena će ove sezone ugostiti i druga velika muzička imena poput Avril Lavigne, Simple Minds, Lenny Kravitza, Duran Duran, Jason Deruloa i Andrea Bocellija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo